Paraffinebad: zorg voor uw handen

paraffinebadEen goede handverzorging eindigt niet bij de nagels. Ook de huid van de handen zelf moet goed verzorgd worden. Een paraffinebad vormt daarvoor een uitstekende oplossing. Vooral tijdens de wintermaanden maken nogal wat mensen er gebruik van, omdat het erg effectief is tegen kloven, eczeem of andere vormen van een geïrriteerde huid. Paraffine is namelijk een stof met hydraterende eigenschappen. De positieve en helende werking van een paraffinebad werd al meerdere malen aangetoond.

De functie van een paraffinebad is eigenlijk vergelijkbaar met een sauna of een warm bad. De poriën van uw handen openen zich door de warmte, waardoor een grondige reiniging van de huid mogelijk wordt. Ook de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Voor de behandeling worden de handen ingesmeerd met een crème. Het kan ook helpen om de handen stevig te schrobben zodat dode huidcellen verwijderd worden. Nadat de handen een aantal keren zijn ondergedompeld in het paraffinebad, worden ze ingepakt in een beschermhoes. Alles wat u dan nog hoeft te doen is even relaxen terwijl de stoffen intrekken.

Na een paraffinebad voelen uw handen elastischer, soepeler, jonger en gezonder aan. Dit geeft een rein en ontspannen gevoel, waardoor elk parrafinebad ook een beetje genieten is.