Lange nagels zijn nog steeds in

lange nagelsDroomt u van mooie, lange nagels? Terecht. Lange nagels zijn op en top vrouwelijk en bovendien zijn ze nog steeds erg in. Verschillende sterren worden regelmatig gespot met lange nagels in de meest uiteenlopende kleuren. Vooral lange nagels die eindigen in een scherpe punt vormen momenteel een duidelijke trend.

De reden dat lange nagels populair zijn bij vrouwen, is historisch gegroeid. Al duizenden jaren behoort de verzorging van vingernagels tot essentiële lichaamshygiëne. Lange nagels toonden aan dat de vrouw in kwestie geen handenarbeid moest doen en dus behoorden tot een hogere klasse. Mooie, lange nagels vormden dus eigenlijk een statussymbool. Ook vandaag zijn het nog steeds tekenen van stijl en klasse.

Wie zijn nagels op natuurlijke wijze wil laten groeien, moet er een stevige discipline op nahouden. Nagelbijten is natuurlijk uit den boze, maar u moet ook regelmatig vijlen om de nagels in model te houden en als het ware te begeleiden in de loop van hun groei. Met crème kunt ook de nagelriem aanpakken. Zo lijken uw nagels alvast een heel stuk langer.

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om de nagels kunstmatig langer te maken. Zowel gelnagels als acrylnagels vormen hiervoor mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat lange nagels ook voor heel wat ongemak kunnen zorgen bij sportieve activiteiten of andere alledaagse activiteiten. Raadpleeg een nagelstyliste of spring eens binnen in een nagelstudio om te zien welke optie het beste past bij uw nagels.