Teennagels lakken in 5 stappen

teennagels lakkenVraagt u zich af hoe u teennagels het best kunt lakken? Volg deze 5 simpele stappen om steevast tot een uitstekend resultaat te komen.

  1. Maak de nagels grondig schoon: Voor u aan het lakken slaat, moeten de nagels helemaal schoon zijn. Als de nagels vettig zijn, kan de lak zich immers niet goed vasthechten. Was de nagels dus met een borsteltje of watje. Hierbij kunt u ook een beetje nagellakremover gebruiken. Zo verwijdert u ook eventuele restjes van een vorige laag nagellak. Indien nodig, dan is dit ook het moment om de teennagels nog wat in vorm te vijlen.
  2. Breng een basislaag aan: Een basislaag heeft in principe 2 functies: ten eerste kunt u er verkleuringen van de nagel mee voorkomen. Ten tweede zorgt een basislaag er ook voor dat de lak zich nog beter kan vasthechten.
  3. Lakken: Nu kunnen we de teennagels in een bepaalde kleur gaan lakken. Werk van beneden naar boven en probeer uw bewegingen zo vloeiend mogelijk te houden. Begin in een midden en werk zo naar de randen toe. Wapper de nagels niet droog, want dan kunnen er zich barstjes vertonen. Laat de lak rustig drogen. Gebruik eventueel een tenenspreider om dit te vergemakkelijken.
  4. Bijwerken: Eens de lak droog is, kunt u kleine foutjes bijwerken. Dit kunt u doen met een wattenstaafje en wat nagellakremover.
  5. Topcoat: Ten slotte brengt u best een extra topcoat aan. Deze laag kan de laklaag beschermen en bovendien geeft het een extra glans aan uw teennagels.