Nagel design: val op met uw nagels

Besteedt u voldoende aandacht aan uw vingernagels? Nagels zijn immers visitekaartjes voor iemands persoonlijke stijl en smaak. Afgebeten nagels of nagels met zwarte randjes wijzen op een gebrekkige hygiëne, dus dit is absoluut uit den boze. Wie echter wil opvallen en schitteren met vingernagels, moet aandacht besteden aan nagel design of ‘nailart’.

Een eerste ideaal dat door veel vrouwen wordt nagestreefd zijn lange nagels. Dit kan u bereiken door de nagelriemen aan te pakken met een crème en de nagels voldoende te vijlen. Ook op kunstmatige manieren kunt u uw nagels verlengen. Zowel acrylnagels als gelnagels vormen hiervoor een optie.

Lange nagels vormen echter nog geen nagel design. Nailart betekent letterlijk ‘nagelkunst’ en dat is het eigenlijk ook. Wie echt unieke nagels wil, kan ze laten beschilderen. Dit gebeurt aan de hand van speciale penselen, stripers en nagelverf. Allerlei motieven, kleuren en figuren kunnen zo op uw nagels geschilderd worden. Wie nog een stap verder wil gaan, kan de nagels laten piercen of er schitterende stenen in laten plaatsen.

Geschilderde nailart kan gemakkelijk verwijderd worden met nagellakremover. Nagel design met acryl of gel is minder gemakkelijk te verwijderen. Daarvoor stapt u best eens binnen in een nagelstudio of neemt u beter contact op met een professionele nagelstyliste.