Acrylnagels: een vaste waarde in de nagelwereld

acrylnagelsIedereen die al eens in een nagelstudio is geweest of met een nagelstyliste heeft gesproken, weet dat acrylnagels een vaste waarde zijn binnen de nagelwereld. Waarom is acryl zo geschikt voor het stylen van nagels en heeft de behandeling ook nadelen? U leest het hier.

Acrylnagels bestaan uit een poeder dat vermengd wordt met vloeistof. Het resultaat is een bolletje, dat vervolgens met  een penseel kan worden aangebracht op de nagel. Het uitharden gebeurt zonder het gebruik van een UV-lamp, zoals dat bij het aanbrengen van gelnagels wel het geval is. Mensen met dunne nagels kiezen vaker voor acrylnagels omdat het uitharden van gelnagels onder een lamp voor hen een pijnlijke bedoening is.

Terwijl het bolletje aan het uitharden is, wordt de nagel gemodelleerd. Er kunnen meerdere bolletjes op één nagel gebruikt worden om bepaalde punten aan te vullen of extra te verstevigen. De acryl kan met een tip, een sjabloon of op de natuurlijke nagel worden aangebracht. Acrylnagels zijn de meest uiteenlopende stijlen (van mat tot glanzend) en kleuren beschikbaar.

Acryl is zeer sterk materiaal, maar is wel iets minder flexibel van gel. Hou er dus rekening mee tijdens uw dagelijkse handelingen: een acrylnagel zal sneller scheuren of afbreken dan een gelnagel.